6.7.18 Pennut täyttivät tänään 7 viikkoa ja ovat valmiina luovutukseen! Ensimmäinen narttu Nekaros Benzema lähtee uuteen kotiinsa Turkuun Bean luokse tänään perjantaina ja urokset Nekaros Batistuta Tampereelle Helin perheeseen ja Nekaros Baresi Helsingin Jätkäsaareen Jennylle maanantaina. Toinen narttu Nekaros Bebeto lähtee sijoitukseen Annaleenalle Helsingin Malmille torstaina.
Painot päivitetty B-pentujen sivulle. Tänään pennuille tehtiin myös terveystarkastus ja SKL silmäpeili Vantaan Tammiston Evidensiassa. Silmäpeilit kaikilla puhtaat ja terveystarkit muutoin ok, vaan toisella nartulla Benzemalla pieni suhina sivuääni sydämessä. Eläinlääkärin mukaan voi kuitenkin hyvin hävitä 4kk rokotukseen mennessä jolloin kannattaa kuunnella uudestaan.

3.7.18 B-pentueen isän Javan omistajan ottamia hienoja kuvia 6 viikkoisesta B-pentueesta:
https://satutuomela.kuvat.fi/kuvat/Koiria/Java+x+Sani/  

27.6.18 Kaikille B-pennuille on sovittu omat kodit. KIITOS ja pahoittelut kaikille teille jotka olitte tästä pentueesta kiinnostuneita, mutta jäitte ilman pentua. Kiinnostuneita ja hyviä koteja oli moninkertainen määrä syntyneiden pentujen lukumäärään verrattuna. Seuraava Nekaros pentue on suunnitteilla kesäksi 2019.

22.6.18 Lisätty B-pentujen painot.

13.6.18 Päivitetty B-pentujen 3vk painot ja lisätty SKL rekisterinimi ehdotelmat. Nimeämisessä jatketaan A-pentueesta tuttua jalkapalloteemaa :) 
Pentueen isään Javaan on mahdollista käydä tutustumassa Vantaan agilitySM-kilpailuissa tänä viikonloppuna.

28.5.18 Pentujen kasvaessa vaikuttaa että pentulaatikossa saattaa sittenkin olla yksi tricolour ja kolme harvinaisuutta - mustavalkoista pentua! Tämä sai tekemään nopean tutkimuksen Kennelliiton jalostustietokannasta, sieltä löytyy vajaa 28300 rekisteröityä shelttiä joiden värijakauma on:

Väri  Lukumäärä  %
soopeli 15294kpl = 54,1%
tricolour 8356kpl = 29,6%
bluemerle 4008kpl = 14,2%
mustavalkoinen 617kpl = 2,2%
Yhteensä 28275 


Todellisia harvinaisuuksia siis pentulaatikossa tarjolla!

27.5.18 Päivitetty pentujen painot ja yksilökuvat. 

20.5.18 Päivitetty B-pentujen sivulle sukutaulu ja pentujen painot. 

18.5.18 B-pennut syntyneet! Tänään perjantaina syntyivät odotetut pennut, 2 urosta ja 2 narttua. Väriltään kaikki ovat tricoloureja eli saman värisiä kuin äitikin. Synnytys oli vaivaton ja koko pentue on tasainen ja vaikuttaa hyvin elinvoimaiselta.
Pennut täyttävät seitsemän viikkoa perjantaina 6.7. josta eteenpäin ne luovutetaan uusiin koteihin. Aktiivisia ja mielellään harrastavia koteja haetaan - yhden nartun sijoitus mahdollinen!